Pedicure

Volg uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar laat ze behandelen. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Eelt

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Een natuurlijke beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook zo een beschermlaag bijvoorbeeld op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan: 'drukpunten'.
Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en gaat dan pijn doen bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt.
Hebt u last van overmatig eelt dan wordt u geadviseerd een pedicure te bezoeken. Deze zorgt niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van overtollig eelt, waardoor u weer op 'wolken' loopt, maar die kan ook de oorzaken daarvan bepalen en eventueel advies geven.

Kloven

Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geeft vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan bloeden en zelfs ontsteken. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.

Vochtige kloven tussen of onder de tenen ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie. Dit kan verholpen worden met speciale voetschimmeltinctuur en daarbij is het zaak de huidomgeving zo droog mogelijk te houden.

Likdoorns

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen of een standafwijking op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Likdoorns komen op verschillende plekken voor. Meest voorkomende plekken zijn, zijkant kleine teen, tussen de kleine teen en die daarnaast, topjes van de tenen en onder de bal van de voet.

Voetschimmel

Ook wel 'zwemmerseczeem' genoemd. Veel mensen hebben last van deze - jeukende - huidaandoening. Voorkom dat u besmet raakt. Bezoek regelmatig een pedicure, deze kan in een vroeg stadium schimmel herkennen. Zo kan een eenvoudige behandeling nog afdoende zijn.
Hoe herken je huidschimmel (zwemmerseczeem):
Schimmelinfecties komen veelvuldig voor tussen de tenen en onder de voeten. Het begint vaak met blaasjes en (door krabben) het kapot gaan van de huid. Deze infectie is net als de nagelschimmel zéér besmettelijk.
Wat is de oorzaak van huidschimmel:
Ze wordt opgelopen in gezamenlijke doucheruimtes, kleedkamers en zwembaden. In een warm en vochtig klimaat gedijen, schimmelsporen het best, zodat genoemde ruimtes een bron van (her)besmetting vormen. Ook overmatig zeepgebruik en niet voldoende afdrogen van de voeten (vooral tussen de tenen) draagt bij aan het ontstaan van een schimmelinfectie.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels is een pijnlijke aandoening - vaak aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De pedicure kan u meestal direct van de pijn af helpen en tips geven om te voorkomen dat uw nagels gaan ingroeien.

Pedicure Natasja is aangesloten bij
de brancheorganisatie Provoet

Logo brancheorganisatie Provoet